On jäänyt tämä blogin pito kouluhommien johdosta vähälle. Ja myös agility on jäänyt vähemmälle, koska keskiviikkoisin olen ollut koulussa 17.30 asti ja treenit alkaa jo 18.15

Ollaan päästy tässä kokeilemaan kontaktiesteitä. Ompulla schipperkemäiseen tapaan liikaa vauhtia kontakteilla. Puomin alas menossa takapuoli tulee alas herkästi. Kouluttajakin totesi: `` Miksi noilla schipperkkeillä on aina niin kiire. Selvästi tietävät mitä kuuluu tehdä, mutta ei milään kerkiä.´´  Lausahdus kuvaa kyllä schipperkeä. Keinua kokeiltiin myös, mutta se vaatii PALJON vauhdin hidastamista.

Maantaisin olemme käyneet ATT:n alkeisjatkokursilla, jossa olemme treenanneet valssia, takaakiertoa, edestä- ja takaaleikkausta jne. Nämä ovat kyllä tuttuja asioita. mutta aina voi oppia uutta. Viimeksi treenasimme valssia. Esteinä oli putki ja hyppyjä. Ensin mentiin putkeen, putken päässä tehtiin valssi, jonka jälkeen kaksi hyppyä ja jälkimmäisen hyppyllä tehtiin ennakoiva valssi ja lopuksi vielä hyppy. Tämä sujui meiltä hyvin. Toinen rata olikin haastavampi. Putkella aloitettii taas, putken päässä edestä leikkausta, sitten oli vuorossa kaksi hyppyä, josta ensimmäiseen oli tehtävä valssi pienessä välissä. Hyppyjen jälkeen vielä putkeen. Tämän joiduimme muutaman kerran tekemään ennen kuin sujui hyvin.

Keskiviikkoisin onkin ollut vakeimpia treenejä, silloin kun olemme sinne päässeet. Estevälit pienempiä ja haastavia kulmia. Viime treeneissä oli teemana takaaleikkaus, jonka Omppu aika hyvin hallitsee. Ihme kyllä reilu kuukauden tauon jälkeen treenit menivät yllättävän hyvin. Paitsi nyt Omppu on oppinut hiukan irtoamaan, josta on seurannut se että menee miten sattuu radalla. Hallittavuuttaa täytyy siis vielä parantaa....

Ompun lonkat tulivat kenneliitosta takaisin C/C. Lonkkien puolesta Omppua olisi voinut käyttää jalostukseen, mutta muut syyt johtivat siihen että Omppu ei tee pentuja. Nyt sitten täytyy jossain vaiheessa löytää pentu jotain toista kautta :)